Het promotie-evenement voor EPIRUS FILM OFFICE en het 1e Epirus Film Festival is succesvol georganiseerd.

Het promotie-evenement voor EPIRUS FILM OFFICE en het 1e Epirus Film Festival vond succesvol plaats in de regio Epirus, in Ioannina, van 18 tot 20 september 2020. Het evenement omvatte filmproducties, interessante presentaties van persoonlijkheden uit de filmindustrie en belangrijke verklaringen, die werden afgelegd ter gelegenheid van de lancering van de online ruimte van EPIRUS FILM OFFICE, het kantoor voor de bevordering, ontvangst en service van filmproducties (FILMOFFICE) in de regio Epirus. Het maakt deel uit van het Europese project CIAK, uitgevoerd door het bedrijf in samenwerking met de regio Epirus in het kader van het INTERREG-grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma tussen Griekenland en Italië [Interreg V-A Griekenland – Italië] 2014-2020. Tegelijkertijd vond de lancering van het 1e Epirus Film Festival plaats voor een effectievere verspreiding van de oprichting van EPIRUS FILM OFFICE en versterking van zijn aanwezigheid bij filmevenementen!

Het promotie-evenement (Promotional Event) in het Cultureel Centrum van Ioannina werd verwelkomd door de regionale gouverneur, de heer Alexandros Kachrimanis. De coördinator van het evenement, mevrouw Dimitra Rogoti namens de regio Epirus, verwelkomde de aanwezigen, presenteerde het CIAK-project, de EPIRUS FILM OFFICE en de website die haar proefwerking begon (epirusfilmoffice.eu). De regisseur, de heer Antonis Kiukas, analyseerde het belang van FILM OFFICE voor de ontwikkeling van de regio. Dit werd gevolgd door toespraken en overdracht van ervaringen van belangrijke persoonlijkheden uit de filmindustrie, zoals mevrouw Venia Vergo, directeur van de Filmcommissie van het Griekse Filmcentrum, en de heer Nikos Giannopoulos, producent met ervaring in internationale producties. De vice-regionale gouverneur voor milieu, ontwikkeling en handel, mevrouw Stavroula Braimi, benadrukte de mogelijkheden van toekomstige samenwerking met het Ministerie van Digitale Zaken, naar aanleiding van de toespraak van de voorzitter van EKOME (Nationaal Centrum voor Audiovisuele Media), de heer Panos Kouanis.

De opening van het festival werd aangekondigd door regisseur Antonis Kioukas met de film “The Gulf of the Century”. Het 1e EPIRUS FILM FESTIVAL op 19-20 september ging verder in een uitstekende “setting”, in het Museum van de Zilversmederij van de Piraeus Bank Group Cultural Foundation, Acropolis Itz Kale. Tijdens het festival werden geweldige films vertoond, producties die in Griekenland zijn opgenomen. De films werden geïntroduceerd door hun belangrijkste bijdragers, zoals de hoofdrolspeelster mevrouw Katia Goulioni in “Happiness”, de directeur van de Hellenic Film Commission van het Hellenic Film Centre, mevrouw Venia Vergo in “Journey to Greece” en de heer Nikos Giannopoulos, uitvoerend producent in Griekenland van de grote internationale coproductie “The Endless Blue”. Ook werden films vertoond die zijn gemaakt in het kader van het CIAK-project door de APULIA FILM COMMISSION.

De organisatoren en het publiek maakten een afspraak voor volgend jaar met meer films en evenementen en met de nu operationele EPIRUS FILM OFFICE!