Kapachim S.A., met consistentie jegens haar klanten voor verantwoorde en tijdige informatie over alle ontwikkelingen op Europees niveau en het nieuwe wettelijke kader met betrekking tot chemicaliën en schoonmaakproducten, organiseerde het tweede opeenvolgende informatieve seminar in de stad Thessaloniki.

De acties van Kapachim S.A., met de centrale boodschap “Onze chemie, uw vooruitstrevend denken,” hebben tot doel samenwerkende bedrijven in Griekenland voor te bereiden op de nieuwe realiteit van een groene overgang, die planning, initiatieven en vastberadenheid vereist.

In zijn openingstoespraak benadrukte George Papaioannou, Managing Director van Kapachim S.A., dat de veranderingen die door Europa worden bevorderd op het gebied van duurzaamheid en milieueffecten in de productie van chemische producten snel gaan, en dat we antwoorden nodig hebben niet alleen voor “wat” er moet gebeuren, maar ook “hoe,” zodat een hele industrie doelen kan bereiken voor klimaatneutraliteit.

Theodore Stathopoulos, Chief Sustainability Officer van Kapachim, wees erop dat er ontwikkelingen voor ons liggen die we niet kunnen negeren als we de zaken realistisch willen bekijken. De EU heeft al ’s werelds strengste wetgeving voor chemische producten, en nu is het de juiste tijd om duurzame strategieën aan te nemen met wederzijdse voordelen voor het milieu.

Bij het evenement, dat mede werd georganiseerd met Interkapa LTD, een lid van de Kapachim S.A. groep gevestigd in Noord-Griekenland en fungerend als de commerciële tak van het moederbedrijf, waren experts en vertegenwoordigers van bekende bedrijven in de schoonmaak- en detergentenindustrie aanwezig. Sprekers van Sustchem SA, Areti Voulomenou QPPV, Regulatory Compliance Team Leader, Apostolos Skarlatos, Vice President, Sustainability Team Leader, en Aris Gkorgias van Green Trust Engineering & Consulting hielden presentaties die het publiek boeiden.

Opmerkelijk waren de verwijzingen naar toekomstige praktijken die van toepassing zullen zijn op de ecologische vormgeving van producten, die nu hun eigen “paspoort” (productpaspoort) hebben in de vorm van een QR-code op de verpakking, met alle nodige informatie over de productie en ingrediënten.

De presentatie, die plaatsvond in het Porto Palace hotel, werd gevolgd door een diner waar de gastheren van Kapachim S.A. en hun gasten in een ontspannen sfeer de gelegenheid hadden om te discussiëren en van gedachten te wisselen over de vereisten en kansen die eco-design & duurzaamheid met zich mee zullen brengen.