Samenwerking tussen Enterprise Greece en NextCom: Bevordering van gezond eten via bevroren zeevruchten op wereldwijde gastronomische evenementen.


NextCom, in samenwerking met Enterprise Greece, de organisatie die verantwoordelijk is voor de promotie van de Griekse economie en ondernemerschap in het buitenland, nam deel aan een reeks evenementen ter bevordering van bevroren zeevruchten, wat aanzienlijke erkenning en succes opleverde.

Enterprise Greece heeft als onderdeel van haar wettelijke verplichtingen om Griekse producten, investeringen en export te bevorderen het “Frozen Seafood Promotion Program” geïmplementeerd in samenwerking met NextCom. Het doel van het programma is het versterken van het verbruik en de export van Griekse bevroren zeevruchten door positieve percepties en een positief imago op te bouwen met betrekking tot hun kwaliteit, veiligheid en bijdrage aan een gezonde voedingsgewoonte.

Specifiek was de deelname van Enterprise Greece aan het gerenommeerde restaurant Balthazar met chef-kok Peskias een uitstekende gelegenheid om de Griekse cultuur en zeevruchtenproducten te presenteren. Chef Peskias bood de klanten van Balthazar met zijn vaardigheid en liefde voor creatief gebruik van zeevruchten een unieke culinaire ervaring.

De klanten van Balthazar kregen de gelegenheid om te genieten van creatieve gerechten gemaakt met bevroren zeevruchten afkomstig uit de Griekse visserijsector. De toevoeging van zeevruchten aan het menu van het restaurant voegde een vleugje gastronomie van hoog niveau toe en zorgde voor een nieuwe en onderscheidende culinaire ervaring.

De samenwerking met chef-kok Peskias bracht vernieuwde belangstelling en een professionele visie naar het Frozen Seafood-programma. De samenwerkingen tussen de gerenommeerde chef en Enterprise Greece waren een opmerkelijke gelegenheid om de Griekse cultuur, gastronomie en traditionele zeevruchtenproducten op internationaal niveau te promoten.

Verder heeft de aanwezigheid van Enterprise Greece in Riyadh de Griekse gastronomie en bevroren zeevruchten in het Midden-Oosten gevestigd. Riyadh is een van de meest dynamisch ontwikkelende culinaire bestemmingen, met een breed scala aan restaurants en evenementen die de aandacht van bezoekers trekken. De deelname van Enterprise Greece in Riyadh creëerde de voorwaarden voor de promotie van de Griekse gastronomie en de visserijsector in een van de meest dynamische markten in de regio, waarbij bevroren zeevruchten werden benadrukt als de eerste keuze voor voedzame ingrediënten en culinaire waarde.

Bovendien bood de deelname van het Frozen Seafood-programma aan de Pan-Helleense Kinderconferentie in het Grand Serai in Ioannina een belangrijke gelegenheid om bevroren zeevruchten en daarmee de waarde die ze bieden voor de voeding van kinderen te promoten. De presentatie omvatte uitgebreid materiaal en experts waren aanwezig om informatie te verstrekken over de voordelen van het consumeren van zeevruchtenproducten in het dieet van kinderen.

De Pan-Helleense Kinderconferentie diende als een belangrijk forum voor artsen en andere gezondheidsprofessionals die gespecialiseerd zijn in kindergeneeskunde. De aanwezigheid van het Frozen Seafood-programma op deze belangrijke conferentie vergrootte het bewustzijn over het belang van gezonde voeding en benadrukte bevroren zeevruchten als de veiligste keuze voor kinderen. Deelnemers aan de conferentie hadden de gelegenheid om meer te leren over de voordelen van bevroren zeevruchten en hun aanzienlijke bijdrage aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. De gepresenteerde bevroren zeevruchtenopties boden een gemakkelijke, snelle en gezonde oplossing voor gezinnen die zeevruchten in hun eigen dieet en dat van hun kinderen willen opnemen.

Deze acties hebben bijgedragen aan de promotie en erkenning van Griekse bevroren zeevruchten, zowel nationaal als internationaal, waarbij hun kwaliteit, veiligheid en voedingswaarde werden benadrukt. De samenwerking tussen NextCom en Enterprise Greece heeft een belangrijke rol gespeeld bij het behalen van deze succesvolle resultaten.