Διοργάνωση εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη

Η Kapachim S.A. με συνέπεια απέναντι στους πελάτες της για υπεύθυνη και έγκαιρη πληροφόρηση για όλες τις εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τα χημικά και καθαριστικά, διοργάνωσε την δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική ημερίδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις της Kapachim S.A. που φέρουν το κεντρικό μήνυμα “Our chemistry, your forward thinking” έχουν στόχο να προετοιμάσουν τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, στα νέα δεδομένα, για μία πράσινη μετάβαση, που απαιτεί σχεδιασμό, πρωτοβουλίες και αποφασιστικότητα.

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο Γιώργος Παπαϊωάννου Managing Director της Kapachim S.A., ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι αλλαγές, που προωθούνται από την Ευρώπη σε θέματα βιωσιμότητας και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στην παραγωγή χημικών προϊόντων είναι ραγδαίες και χρειαζόμαστε απαντήσεις όχι μόνο για το «τι» θα πρέπει να γίνει αλλά και το «πώς», έτσι ώστε ένας ολόκληρος κλάδος να πετύχει τους στόχους για κλιματική ουδετερότητα.

Ο Θοδωρής Σταθόπουλος, Chief Sustainability Officer της Kapachim, επεσήμανε ότι υπάρχουν μπροστά μας εξελίξεις που δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε αν θέλουμε να δούμε τα πράγματα από μία ρεαλιστική σκοπιά. Η ΕΕ διαθέτει, ήδη, την αυστηρότερη νομοθεσία για τα χημικά προϊόντα παγκοσμίως και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για υιοθέτηση βιώσιμων στρατηγικών με αμοιβαία οφέλη για το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε με την Interkapa LTD, μέλος του ομίλου Kapachim S.A. με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα που δρα ως εμπορικός βραχίονας της μητρικής, παρευρέθηκαν ειδικοί συνεργάτες και στελέχη από γνωστές εταιρείες του κλάδου των καθαριστικών και απορρυπαντικών ενώ έντονο κράτησαν το ενδιαφέρον με τις παρουσιάσεις τους, οι ομιλητές από τη Sustchem SA, Αρετή Βουλωμένου QPPV, Regulatory Compliance Team Leader και Απόστολος Σκαρλάτος Vice President, Sustainability Team Leader και ο Άρης Γκορόγιας από την Green Trust Engineering & Consulting.

Αξιοσημείωτες ήταν οι αναφορές στις μελλοντικές πρακτικές που θα ισχύουν και θα αφορούν τον οικολογικό σχεδιασμό προϊόντων, που πλέον αποκτούν δικό τους «διαβατήριο» (product passport) υπό την μορφή QR code πάνω στην συσκευασία, που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την παραγωγή του και τα συστατικά του.

Την παρουσίαση που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Porto Palace, ακολούθησε dinner, όπου οι οικοδεσπότες της Kapachim S.A και οι καλεσμένοι τους είχαν την ευκαιρία σε χαλαρό κλίμα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις απαιτήσεις αλλά και ευκαιρίες που θα φέρει το eco-design & sustainability.